Prima metodă de preparare:
Laptele, faina, ouăle, smîntîna, sarea şi piperul se amestecă şi se bat pînă la obţinerea unei mase omogene. Într-o tigaie călită se pune slănina sau şunca tăiată felii mari, se prăjeşte puţin, apoi se toarnă amestecul şi se coace la cuptor pînă este gata.
Se serveşte cu mămăligă.
A doua metodă de preparare:
Ouăle se bat cu sare şi smîntînă, într-o tigaie cu unt sau cu slănină prăjită se pun roşiile curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cubuleţe. Se prăjesc 2-3 minute, apoi se toarnă amestecul şi se dă la cuptor.
Ingrediente:
6-8 ouă,
150 g slănină,
½ pahar smîntînă,
½ lingură făină de grîu,
2 linguri lapte,
sare,
piper negru măcinat,
4 roşii,
2 linguri de unt.
Adăuga comentariu