Mod de preparare:
Carnea se taie în 4 bucăţi (cîte o bucată la o porţie). Se bate uşor, se sărează şi se piperează. Se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins pînă la obţinerea unei cruste rumene, se toarnă coniacul, se căleşte cu capac la foc domol timp de 15-20 minute. Se adaugă untul, făina prăjită un pic, se amestecă, apoi se lasă să se călească pînă se îngroaşă.
A se servi cu pere în vin.
Prepararea perelor în vin: Aduceţi vinul pînă la fierbere, adăugaţi zahăr, piper, cuişoare, fierbeţi la foc domol 5 minute. Adăugaţi perele întregi cu coajă în marinata gata. Fierbeţi la foc domol 10-15 minute pînă se înmoaie, lăsaţi-le să se răcească în marinată.
Ingrediente:
1 kg carne de vită (costiţă),
100 g cognac,
2 linguri de unt,
½ pahar ulei,
1 lingură făină de grîu,
sare,
piper negru măcinat.
Pentru garnitură:
4 pere,
2 pahare de vin alb sec,
5-6 cuişoare,
piper negru,
cuişoare englezeşti boabe,
2 linguri zahăr.
Adăuga comentariu