Mod de preparare:
Dovleacul se curăţă de coajă, se taie bucăţele mici, se fierbe puţin în lapte cu unt. Se toarnă crupe de griş şi se fierbe pînă este gata, amestecîndu-se permanent. Merele curăţate de coajă se dau prin răzătoare mășcată, se amestecă cu dovleac, stafidele opărite, gălbenuşurile bătute şi albuşurile, bătute separat cu zahăr. Masa obţinută se pune pe o tavă unsă cu unt, se acoperă cu un strat subţire de smîntînă şi se dă la cuptor.
Înainte de a se servi, budinca se acoperă cu smîntînă.
Ingrediente:
• 800 g dovleac,
• 2 mere,
• 2 linguri crupe de griș,
• 4 ouă,
• 1 pahar de lapte,
• 4 linguri de unt,
• 2 linguri de zahăr,
• 2 linguri de stafide,
• 1 pahar de smîntînă.
Adăuga comentariu