Veronica e originară din satul Buda, raionul Călărași. Din totdeauna a visat să devină bucătar, fiind îndrumată de mama sa, s-a înscris la o școală de pregătire profesională din Chișinău. Ambițioasă, cum e, a urmat și Universitatea Tehnică a Moldovei, obținînd titlul de Inginer licențiat, cu specialitatea Tehnologia și Managementul Alimentației Publice.
„Mi-am urmat mereu visul de a ajunge un bucătar cît mai bun, astfel cînd am fost învitată să lucrez în Italia am acceptat fără ezitare. Aceasta se datorează aprecierilor acumulate pe parcursul activităților mele în Republica Moldova”, ne-a explicat Veronica Bocan.
La început, nu i-a fost ușor. Fiind angajată la un restaurant moldovenesc din Padova, nu i-au fost valorificate munca și talentul, ajungîndu-se pînă la neachitarea salariului. Dar tînăra nu a disperat. Astăzi lucrează în restaurantul unui hotel italian, gătind și la comandă pentru diverse evenimente.
„Am încercat să promovez bucătăria noastră tradițională. Am avut și onoarea să gătesc pentru italieni, oferindu-le o varietate de bucate moldovenești: sarmalele, plăcinte, friptură cu mămăligă, răcituri, ardei umpluți și altele. Am remarcat, că italienii apreciază bucătăria noastră”, ne-a spus Veronica.
În același timp tînăra este pasionată de sculpturile în fructe şi aranjamentele culinare, creînd compoziții inedite pentru orice sărbătoare. Dacă consumatorul îi solicită un anumit fel de bucate, niciodată nu-l refuză, ci din contra se folosește de oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de bucătar.
Cu cei 11 ani de experiență în domeniul culinar, Veronica a înțeles că fără muncă și pasiune nu construiești ceva durabil.
Adăuga comentariu