Un antioxidant numit quercetină se găsește chiar în coaja mărului, oferind beneficii plămînilor şi creierului. Coaja de măr este mai bogată în fibre decît pulpa fructului.
În urma unui studiu, o substanţă din coaja portocalei sau a altor citrice poate avea efecte benefice asupra colesterolului, chiar mai puternice decît ale medicamentelor prescrise pentru asta. Compuşii din cojile citricelor, numiţi flavonoizi polimetoxilaţi, mai pot avea acţiune protectoare asupra inimii, ţinînd inflamaţia şi bolile cardiace la distanţă. Cercetătorii spun că este de-ajuns să razi coaja de portocală peste felul de mîncare preferat.Frunze de sfeclă, dar și frunzele napului sînt o sursă importantă de fibre, de calciu, fier şi altele, plus vitamina A şi K.
Conform doctorulzilei.ro, coaja cartofului este o bună sursă de fibre. De asemenea, mai conţine şi vitamina B, C, fier, calciu şi potasiu.
Adăuga comentariu