Cancerul intestinului gros este o maladie, de care se îmbolnăvesc atît femeile, cît și bărbații în întreaga lume. Tratamentul folosit pentru distrugerea celulelor canceroase, folosite în acest tip de afecțiune a cunoscut un succes limitat de-a lungul timpului, întrucît are numeroase efecte secundare, cum sînt spasmul coronarian, anemie și scăderea imunității organismului după iradiere, droguri, toxine microbiene.
Compușii din mere, distrug celulele canceroase
Cercetătorii chinezi de la Universitatea Xi'an au descoperit că cu cît cantitatea oligozaharidelor din măr este mai mare, cu atît mai bune sînt rezultatele împotriva celulelor canceroase de la nivelul intestinului gros. În plus, specialiștii au constatat că oligozaharidele din mere au proprietatea de a opri creșterea noilor celule canceroase.
Compușii naturali, care se găsesc în mere, pe lîngă faptul că distrug celulele canceroase, ajută la păstrarea florei intestinale sănătoase, țin sub control glicemia și întăresc sistemul imunitar. Oligozaharidele se întîlnesc atît în fructe, legume și alge, precum și în miere și lapte.
Adăuga comentariu