Cert este că, în cantități peste măsură, sarea este dăunătoare. Însă are și beneficii esențiale.
În primul rînd, prin consumul de sare de mare naturală, de exemplu, sînt susținute mecanismele de apărare ale organismului față de virusuri precum virozele respiratorii.Atenție, foarte important, toate aceste beneficii apar cînd cantitatea de sare consumată este cea recomandată.
Dintre toate tipurile, sînt mai multe studii care arată că cea mai sănătoasă sare ar fi cea de Himalaya. Are în compoziție iod natural, conține peste 80 de minerale și este de ajutor în echilibrarea PH-ului organismului. De asemenea, pe lista de tipuri bune de sare pentru mîncare mai este și sarea de mare. Această are un conținut de minerale, însă ar trebui cumpărată sub formă de cristale, să nu fie procesată sau rafinată.
5 alimente pe care să NU le încălzeşti niciodată în cuptorul cu microunde
Și sarea iodata este recomandată, dacă este naturală, fără adaosuri de iod sintetic. Pe piață mai există și un tip de sare dietetică, în care sodiul este înlocuit cu potasic, acid citric, amidon și stabilizatori. Această este recomandată mai ales celor care suferă de retenție de apă sau hipertensiune.
Adăuga comentariu