Aceste sunt beneficiile îngheţatei pentru sănătate, potrivit CSID.
1. Are un indice glicemic scăzutAcest lucru înseamnă că se poate folosi şi în dietă şi că reduce din senzaţia de foame după consum. Zahărul se eliberează lent din compoziţia acesteia, iar senzaţia de saţietate durează mai mult decât în cazul unui aliment cu indice glicemic crescut. Datorită absorbţiei lente, furnizează treptat organismului nutrienţii necesari într-o formulă uşoară şi echilibrată, care satisface atât dorinţa de dulce cât şi nevoia de energie.
2. Calciu şi magneziu
3. Ţine departe viruşii
Îngheţata reduce până şi riscul de a face hipertensiune arterială. Meritul aparţine laptelui, care conţine calciu, potasiu, magneziu şi sodiu - toate mineralele necesare menţinerii unui nivel normal al tensiunii arteriale. Dacă o preferi pe cea de ciocolată, vestea bună este că flavonoizii din cacao reduc inflamarea arterelor. Totodată, lactoferina din lapte are o activitate antivirală şi luptă împotrivă agenţilor patogeni precum citomegalovirusul sau virusul gripal. Chiar dacă pare greu de crezut, îngheţata nu declanşează răceli pentru că se topeşte repede, se adaptează temperaturii interne şi ajunge în esofag la temperatura optimă.
Îngheţata, din ingrediente naturale, este bogată în vitaminele A, B6, B12, C, D, E şi K, dar şi în tiamină, riboflavină şi niacină. Mai mult, se pare că o dietă bogată în îngheţată cu conţinut normal de grăsimi reduce riscul apariţiei infertilităţii la femei.
Adăuga comentariu