Astfel, s-a dovedit că persoanele cu vîrste cuprinse între 18-29 ani trebuie să consume mai multă carne, ceea ce vă permite să obțină acumularea în creier a unui număr mai mare de precursori ai neuromediatorilor și, în special, a dopaminei, care îmbunătățește dispoziția. Persoanelor în vîrstă de la 30 de ani și mai mult, pentru o atitudine pozitivă, le-a fost recomandat să consume mai multe fructe cu conținut de antioxidanți, dar și să se abțină de la produsele care stimulează în mod necorespunzător sistemul nervos simpatic - în special, de la cafea.
În noiembrie, nutriționistul Rob Hobson din Marea Britanie a spus că nivelul dorinței sexuale depinde, în mare măsură, de alimentele pe care le consumă. Potrivit părerii lui, pentru a crește libidoul, trebuie ca persoanele să consume la micul dejun alimente bogate în vitamina D, printre acestea numărîndu-se ciupercile, ouăle, scrumbia și cerealele pentru micul dejun fortificate.
În anul 2015, psihologii americani au descoperit că atașamentul emoțional față de anumite alimente, asociat cu percepția acestora ca a unei părți a tradițiilor familiale și culturale, și nu ca element al sistemului de recompense, după situații stresante, în 90% din cazuri, ajută la evitarea supraalimentării.
Adăuga comentariu