Unităţile ospitaliere din Ungaria simt diminuarea cererii solvabile prin scăderea traficului la începutul săptămînii, unde din această cauză prima sau primele două zile din săptămînă vor fi libere pentru a putea ecnomisii la cele mai mari costuri, respectiv la salarii și la forța de muncă necesară, a declarat preşedintele Federației Industriei Hoteliere din Ungaria, László Kovács.
Multe unităţi, în care nici duminică seara nu este una dintre perioadele aglomerate, nu se deschid, și există magazine care se protejează împotriva cheltuielilor inutile nu doar prin închiderea timp de mai multe zile, ci și prin reducerea orelor de deschidere în zilele lucrătoare, transmite Noi.md cu referire la hotnews.ro.
A devenit o obișnuinţă scurtarea programului de lucru la bucătăria restaurantelor, astfel încît, de exemplu, comenzile de mîncare sînt luate doar pînă la nouă seara, în încercarea de a reduce programul de lucru al bucătarilor.
Restaurantele nu pot impune majorarea justificată a cheltuielilor, deoarece le este frică să nu-și piardă oaspeții. Preţurile în sectorul ospitalier din Ungaria sînt în continuare cu 30-50 la sută sub media vest-europeană, în timp ce materiile prime sînt uneori mai ieftine în străinătate.
Adăuga comentariu