Cînd un ou fiert tare este tăiat în două şi descoperi astfel un inel verde-negricios care înconjoară gălbenuşul oului, acesta este un semn că oul nu a fost fiert în mod corespunzător. Deci, în esenţă, este vina persoanei care găteşte.
Decolorarea gălbenuşului este dovada că oul a fost fiert prea mult timp. Carnea se usucă, orezul ajunge să se ardă, iar ouăle fierte tari se decolorează - toate acestea avînd în comun un lucru. Spre deosebire de alimentele menţionate mai sus, ouăle care au fost fierte prea mult timp sînt încă perfect comestibile - şi au gust bun - doar că arată neplăcut şi nu sînt deloc apetisante.
Acum vei afla şi partea ştiinţifică a acestei explicaţii: ce înseamnă această colorare în verde spre gri a gălbenuşului de ou? Culoarea gri-verzui este dovada vizuală a formării de sulfat de fier, acolo unde gălbenuşul şi partea albă a oului se întîlnesc.
Adăuga comentariu