X 
Cutremure stiri: 502

Legătura neştiută dintre consumul de struguri şi cancer

10 sep. 2018,, 01:01   Externe
5884 0

Strugurii au un nivel ridicat de apă şi sînt buni pentru hidratare.

Fructele şi legumele cu multă apă sînt dense în nutrienţi, ceea ce înseamnă că oferă o cantitate mare de nutrienţi esenţiali, avînd în acelaşi timp puţine calorii. Strugurii conţin 70 de mililitri de lichid pe cană.

Strugurii conţin şi mulţi antioxidanţi importanţi pentru sănătatea ochilor, cum ar fi luteina şi zeaxantina, iar strugurii roşii au resveratrol fitochimic în cioajă, antioxidantul cunoscut pentru protejarea împotriva mai multor boli cronice.

Strugurii conţin antioxidanţi puternici cunoscuţi sub denumirea de polifenoli, care pot încetini sau preveni multe tipuri de cancer, inclusiv cel de esofag, plămîni, gură, farinx, pancreas, prostată şi colon.

Resveratrolul regăsit în vinul roşu, cunoscut pentru beneficiile pentru inimă, este un tip de polifenol conţinut de coaja strugurilor roşii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав