Paștele nu are niciun farmec fără ouăle vopsite în roșu sau alte culori vii.
Pentru a obține pigmenții necesari fiecaărei culori e nevoie de legume pe care le ai chiar în bucătăria ta. Există metode în totalitate naturale, astfel ouăle vor avea nuanțe vii și fără toxine.
Galben– Se fierb 5 morcovi împreună cu o lingură de praf de curcuma, o lingură de sare și 2 linguri de oțet.
Turcoaz– O jumătate de varză roșie se fierbe în apă împreună cu o lingură de sare și 2 linguri de oțet.
Violet– 500 grame de afine se fierb în apă împreună cu o lingură de sare și 2 linguri de oțet.
Roșu arămiu– Două jumătăți de sfeclă roșie se fierb în apă împreună cu o lingură de sare și 2 linguri de oțet.
Portocaliu– Foile uscate de la 4-5 cepe se fierb împreună cu o lingură de sare și 2 linguri de oțet.
Toate ingredientele potrivite pentru fiecare culoare se fierb circa 30 minute, după care punem ouăle la vopsit pînă cînd pigmenții le vor colora coaja.
Adăuga comentariu