1. Dacă urmează să gătești pentru cineva important, fie că e șeful tău sau cineva cu care te întîlnești – niciodată nu încerca o rețetă nouă sau un ingredient nou
2. Gătește pastele cu un minut mai puțin decît scrie la instrucțiunile de pe pachet. Restul le vei găti în tigaie, alături de sos
3. Ai nevoie de mai mult ulei în tigaie? Adaugă-l pe margini, astfel încît atunci cînd ajunge în contact cu alimentele să fie deja încălzit
4. Atunci cînd tai verdețuri, pune niște sare pe tocător. Le va ține laolaltă
5. Pentru cele mai bune rezultate, lasă untul și ouăle să stea toată noaptea la temperatura camerei
6. Rețetele sînt doar un ghid, nu o biblie. Fă-ți curaj și înlocuiește ingredientele din rețete cu cele care îți plac
7. Investește într-o sticlă de ulei de măsline de calitate. O singură picatură poate pune în valoare aroma mîncarurilor precum pizza, mozzarella, paste, carne și peste
8. Condimentează mîncarea de la început pînă la sfîrșit. Condimentarea în trepte scoate cel mai bine aromele din mîncare
9. Întotdeauna măsoară ceea ce coci. Nu există scurtături în patiserie. Este o știință
10. Sărează bine puiul pe dinăuntru și dinafară cu o oră înainte să te apuci să-l gătești. Apoi șterge-l cu un prosop - va ieși crocant la suprafață si suculent pe dinăuntru
11. Vrei să afli dacă uleiul e destul de fierbinte? Bagă o lingură de lemn înăuntru. Dacă formează bule în jurul lingurii, te poți apuca de gătit
12. Folosește cel mai bun ulei pentru gătit. Miroase-l ș
Adăuga comentariu