Nutriționistul Elizabeth DeRobertis a împărtășit cum să mîncăm bine și să nu ne îngrășăm. Primul motiv al lipsei de energie poate fi reducerea bruscă a caloriilor consumate.
Potrivit expertei, mîncarea ne asigură energia necesară pentru păstrarea concentrației și a productivității pe tot parcursul zilei. Și deși mulți oameni cred că ar trebui să mîncăm cât mai puțin posibil, acest lucru nu funcționează pe termen lung.
Restricțiile dietetice duc la o încetinire a metabolismului și omul se simte epuizat.
"Deveniți prea flămînzi... și, ca urmare, mîncați prea mult", a subliniat ea.
O altă problemă răspîndită în pierderea în greutate sînt mesele prea rare.
”Dacă aveți prea puțină energie la două sau trei ore după mîncare, includeți o gustare echilibrată care să conțină fibre și proteine, cum ar fi fructe proaspete cu o mînă de nuci", recomandă Melissa.
Lipsa carbohidraților din dietă afectează negativ starea organismului, ceea ce provoacă iritabilitate, oboseală și poate duce la deshidratare. Evitarea dulciurilor este foarte utilă, dar este important să vă asigurați că consumați suficiente fructe, legume și cereale integrale.
Lipsa de carbohidrați se manifestă mai ales în cazul creșterii activității fizice. Dacă sînteți la propriu epuizați după sport, trebuie să revizuiți dieta sau să reduceți încărcătura fizică.
"Dacă cineva va mînca prea multe glucide la o singură masă - chiar și carbohidrați sănătoși, cum ar fi orez brun, cartofi dulci, cereale integrale, paste sau quinoa – în unele cazuri poate duce la creșterea nivelului de zahăr din sînge, iar un nivel crescut de zahăr ne face obosiți și somnoroși", a explicat DeRobertis.
Adăuga comentariu