Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Oamenii de știință australieni au descoperit de ce mîncarea din spațiu are un gust searbăd

17 iul. 23:30   Ştiinţă şi IT
3 ore in urma 465 0

Oamenii de știință de la Universitatea RMIT din Australia au efectuat primul studiu din lume privind aromele comune ale alimentelor, care ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care astronauții declară că mîncarea din spațiu are un gust searbăd.

Studiile anterioare au arătat că aroma joacă un rol important în gustul alimentelor.

Potrivit informațiilor, imponderabilitatea face ca fluidele să se deplaseze din partea inferioară a corpului astronauților către partea superioară a corpului. Acest lucru duce la umflarea feței și congestie nazală, care afectează simțul mirosului și al gustului. Simptomele, de obicei, încep să dispară în cîteva săptămîni după ce se află la bordul stației spațiale, relatează Noi.md cu referire la oxu.az.

Astronauților încă nu le face plăcere să mănînce chiar și după ce efectul de deplasare a fluidelor a trecut, ceea ce sugerează că este vorba de mai mult decît atît.

Cel mai incredibil lucru în legătură cu acest studiu este că are implicații foarte mari pentru simularea experienței de a fi pe stația spațială. Și chiar schimbă modul în care simți mirosul și gustul.


Echipa acestui studiu a testat modul în care oamenii percep extractele de vanilie și migdale și modul în care uleiul esențial de lămîie se schimbă de la un mediu normal pe Pămînt la mediul închis al Stației Spațiale Internaționale (ISS), care a fost simulat pentru participanții purtînd ochelari de realitate virtuală.

Aromele de vanilie și migdale au fost mai intense în mediul modelat pe ISS, în timp ce mirosul de lămîie a rămas neschimbat.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав