Mod de preparare:
Înlăturaţi seminţele, spălaţi ardeii. Preparaţi sarmalele confrom reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”. Ardeii pregătiţi umpleţi-i cu sarmale şi îndesaţi-le bine. Preparaţi sarmalele mai departe conform reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”. În cazul în care pregătiţi sarmale asortate cu varză, cu frunze de viță-de-vie, o parte din varză este înlocuită cu frunzele de viţă-de-vie (vezi reţeta „Sarmale moldoveneşti”). Sarmalele pregătite conform reţetei date au o nuanţă de gust în plus şi arată mai interesant pe farfurie.
Se servesc ardeii umpluţi cu sarmale cu smîntînă.
Ingrediente:
• 5-7 ardei dulci mari,
• 2 căpăţini de varză nu prea mari,
• 500 g de carne de porc,
• 2-3 linguri de orez,
• 2 cepe,
• 3 linguri de ulei vegetal,
• 2linguri de verdeaţă tocată,
• sare,
• piper negru măcinat,
• foi de dafin,
• 6-8 roşii sau 1½linguri de roşii sau pastă de roşii,
• 1-2ardei dulci,
• ½ pahar de borş acru sau un vîrf de cuţit de sare de lămîie,
• 1 pahar de smîntînă.
Adăuga comentariu