Mod de preparare:
Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se acoperă cu „căpăcelele" tăiate anterior, se pun într-o tigaie, unsă cu unt, deasupra se toarnă smîntînă şi se dau la cuptor.
Prepararea umpluturii: Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele, se amesteca cu ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, verdeaţă, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă pulpa de roşii, untul topit, se amestecă bine.
Ingrediente:
10-12 roşii,
½ lingură unt,
4 linguri smîntînă,
1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
sare,
piper negru măcinat,
foi de salată verde,
pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
½ pahar porumb fiert sau conservat,
1 ou,
1 lingură unt,
1 lingură de caşcaval olandez dat prin răzătoare,
sare,
piper negru măcinat,
2 linguri de ceapă verde tăiată,
2 linguri de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Adăuga comentariu