Mod de preparare:
În apă clocotită se pune fasole verde tăiată, apoi morcovul, pătrunjelul, ceapa, ardeii graşi - toate tăiate cuburi mici - şi se fierb 10-12 minute. Se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi mărunţite, leuşteanul, borşul, sarea şi piperul negru. Peste 5-7 minute se adaugă ouăle, bătute cu smîntînă. Se fierbe încă puţin, fără să clocotească. Se condimentează cu ardei iute mărunţit şi cu verdeaţă.
Se serveşte cu smîntînă.
Ingrediente:
6 pahare apă,
3 pahare fasole verde tăiate,
4 roşii,
2 ardei graşi,
2 cepe,
1 morcov,
1 rădăcină pătrunjel (ţelină),
½ pahar smîntînă,
2 ouă,
2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămîie,
sare,
piper negru boabe,
1 ardei iute,
leuştean verde,
1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.
Adăuga comentariu