Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi potrivite, se dă împreună cu ceapa prin maşina de tocat de 2 ori. În tocătură se adaugă sare, piper şi se amestecă bine. Se formează bile mici, se trec prin făină, se rumenesc în tigaie, se acoperă cu sos şi se înăbuşă 12-15 minute. Înainte de a fi gata se adaugă verdeaţă şi usturoi pisat. Chifteluţele se servesc cu sos, fără garnitură în farfurii adînci.
Prepararea sosului: Morcovii, ceapa, pătrunjelul şi ţelina se taie fidea sau feliuţe, se prăjesc, se adaugă pastă de roşii, iar par peste 7-10 minute se toarnă bulion sau apă şi se înăbuşă la foc slab 10 minute. Sare, zahăr, acid citric, foi de dafin, piper se adăugă la sfîrșit.
Ingrediente:
350 g carne de porc,
400 g carne de vită,
1 ceapă,
2 linguri făină de grîu,
1 lingură ulei,
4-5 căţei de usturoi,
sare,
piper negru măcinat,
2 linguri verdeaţă tăiată.
Pentru sos:
4 cepe,
2 morcovi,
1 rădăcină pătrunjel,
1 rădăcină ţelină,
2 linguri ulei,
2 linguri pastă de roşii,
1½ pahare bulion de carne,
acid citric,
1 linguriţă zahăr,
foi de dafin,
sare,
piper negru boabe.
Adăuga comentariu