Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi de pelicule fileul de vită, tăiaţi (din partea mai groasă), transversal pe fibre, ţinînd cuţitul sub unghi drept, cîte o bucată la o porţie, bateţi un pic (pînă la grosimea de 1,5-2 cm) dîndu-le o formă rotundă. Ungeți carnea cu ulei vegetal şi stropiţi-o cu vin.
Prăjiţi biftecurile pe ambele părţi pe reţeaua grătarului unsă cu slănină afumată şi încinsă, după ce o scoateţi de pe grătar presăraţi-o cu sare şi piper proaspăt măcinat.
Mujdeiul se serveşte separat.
Ingrediente:
• 700 g de file de carne de vită,
• 1 lingură de ulei vegetal,
• 2 linguri de vin sec de masă,
• 4 linguri de mujdei,
• sare,
• piper negru măcinat.
Adăuga comentariu