Mod de preparare:
Ardeii pregătiţi se pun într-o cratiţă emailată, se acoperă cu o farfurie, deasupra se pune o greutate. Peste 5 zile ardeii vor fi gata. Înainte de a se servi, se stropesc cu ulei, se presară cu ceapă verde şi se garnisesc cu pătrunjel.
Prepararea umpluturii: Morcovii, pătrunjelul, ceapa se taie pai, se rumenesc. Varza se taie mărunt, se freacă cu sare. Se adaugă merele tăiate felioare, legumele prăjite, verdeaţa. Se amestecă totul.
Ingrediente:
• 8-10 ardei graşi,
• 1 lingură ulei,
• 1 lingură ceapă verde tăiată mărunt,
• pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
• ½ căpăţînă de varză,
• 2 morcovi,
• 1 rădăcină de pătrunjel,
• 2 cepe,
• 2 mere,
• 1/3 pahar ulei,
• 1 lingură sare,
• 3 linguri mărar,
• pătrunjel verde tăiat mărunt.
Adăuga comentariu