În asemenea situații, persistă riscul de a dezvolta indigestii, pancreatite, gastroenterite, hipertensiune care sînt urgențe medicale de top în sărbători
Pentru a evita astfel de cazuri, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au formulat mai multe recomandări. Astfel, cetățenii sînt atenționați să cumpere produsele alimentare din locuri sigure și autorizate întrucît deseori, din cauza produselor alterate, în perioada sărbătorilor se atestă o incidență sporită a intoxicațiilor alimentare.
Totodată, medicii recomandă cetățenilor să nu folosească alimente cu termen de valabilitate expirat, să se spele pe mîini în timpul preparării bucatelor, să spele bine fructele și legumele înainte de consum și să prelucreze termic suficient alimentele pentru distrugerea microorganismelor patogene.
Medicii îndeamnă populația să evite băuturile carbogazoase și alcoolul, dar și să preparare bucate în cantități moderate, evitînd astfel păstrarea îndelungată a bucatelor.
Specialiștii mai recomandă să excludem pe cît e posibil de pe masa de sărbătoare mezelurile și să optăm în schimb pentru salate, în special din legume și să pregătim bucatele preponderent prin coacere și fierbere.
Adăuga comentariu