Pe masa festivă sînt prezente, de asemenea, salamuri și brînzeturi. Prețurile la aceste produse depinde de tipul și producătorul. Gospodinele s-au obișnuit să servească macrou sărat sau afumat, decorat cu măsline. Prețul acestora este de aproximativ 80 de lei pentru un kilogram de macrou și, în medie, 30 de lei pentru 500 de grame de măsline.
Salata Olivier este preparată de aproape toți, mai ales de Revelion. Aceasta ar putea costa aproximativ 150 de lei.
O altă salată tradițională cu hering pentru Anul Nou este "șuba". Acest fel de mîncare va costa aproximativ 80 de lei. Pentru ea este nevoie de hering sărat, cartofi, morcovi, sfeclă, ceapa, maioneză și oua fierte.
Cei care doresc mai multă carne pot alege pentru masa de sărbătoare schnitzel (bătută) sau friptură. Un kilogram de piept de pui costă 65 de lei. Carnea de porc este mai scumpă - 75 de lei per kilogram.
La mîncarea caldă gospodinele din Moldova preferă să servească sarmale.
Cel mai principal fel de mîncarea pentru Anul Nou este piftia. Prețul său depinde de carnea aleasă pentru gătit. Dacă alegeți cocoșul de casă, atunci piftia va costa 150 de lei.
Alte atribute ale dispoziției de sărbătoare sînt mandarinele și bomboanele. Un kilogram de citrice costă acum circa 20 de lei, iar un kilogram bomboane costă aproximativ 120 de lei.
Adăuga comentariu