Cancerul de colon este o afecțiune care îmbolnăvește atît femei, cât și bărbați în întreaga lume. Tratamentul utilizat în distrugerea celulelor canceroase folosite în acet tip de afecțiune a cunoscut un succes limitat de-a lungul timpului, întrucît are numeroase efecte secundare, cum sunt spasmul coronarian, anemie și imunosupresie.
Compușii din mere, distrug celulele canceroase
Cercetătorii chinezi de la Universitaea Xi'an au descoperit că, cu cît cantitatea oligozaharidelor din măr este mai mare, cu atît mai bune sînt rezultatele împotriva celulelor canceroase de la nivelul colonului. În plus, specialiștii au constatat că oligozaharidele din mere au proprietatea de a opri creșterea de noi celule canceroase.
Compușii naturali care se găsesc în mere, pe lîngă faptul că distrug celulele canceroase, ajută la păstrarea florei intestinale sănătoase, țin sub control glicemia și întăresc sistemul imunitar. Oligozaharidele se întâlnesc atît în fructe, legume și alge, precum și în miere și lapte.
Adăuga comentariu