Potrivit lui, în ultimii ani, tot mai mulți cercetători au studiat efectul ceaiului verde asupra organismului.
"O meta-analiză din 2021, care a combinat și a analizat rezultatele mai multor studii, a confirmat că consumul de ceai verde contribuie la scăderea riscului de a dezvolta o gamă foarte largă de boli, inclusiv anumite tipuri de cancer, cum ar fi endometrial, pulmonar și cancer ovarian, precum și moartea de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral", a spus Fukushima.Potrivit cercetătorului, acest efect al ceaiului verde se datorează nivelului ridicat de catechine care se conține în el, care sînt antioxidanți. În plus, ele au capacitatea de a spori acțiunea anumitor enzime care sunt responsabile de defalcarea grăsimilor din organism.
Fukushima a adăugat că substanțele din ceaiul verde ajută la reducerea riscului de îmbolnăvire de gripă. Mai mult decît atît, acest efect este foarte îndelungat — poate dura pînă la cinci luni după consumul ceaiului.
Adăuga comentariu