X 
Cutremure stiri: 507

REŢETA ZILEI: Şalău cu legume la cuptor

1 sep. 2018,, 13:00   Societate
2676 0

Mod de preparare:

Peştele întreg se curăţă de solzi, măruntaie, se fac cîte patru tăieturi pe ambele părţi. Ingredientele pentru marinată se amestecă, se unge cu ele peştele, se lasă la marinat pentru 30-40 minute. Se dă la cuptor cu marinata într-o tava unsă cu ulei pentru 40-45 minute la 180 de grade. Cu 15 minute înainte de a fi gata, în tăieturi se pune untul. Legumele curăţate se taie: ciupercile mari şi roşiile – în jumătăţi, vinetele şi dovleceii – druguleţi, ardeii – fidea măşcată. Legumele tăiate se ung cu ulei şi se dau la cuptor la 180 de grade pentru 10-15 minute. Se sărează.

Peştele copt se serveşte cu legume, verdeaţă, felii de lămîie.

Ingrediente:


1 şalău(1,5 kg),

1 vînătă,

1 ardei dulce,

1 dovlecel,

5-6 ciuperci,

2 roşii,

3 linguri ulei,

0,75 g unt.

Pentru marinată:

zeama unei lămîi,

3-4 linguri ulei,

2 linguri sos de soia,

sare,

piper negru măcinat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав