Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coaja, se taie rondele, se sărează şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Prazul se taie bucăţele şi se prăjeşte. Fileul se taie felii, se sărează, se pipărează, se trece prin făină şi se prăjeşte. Bucăţile de fileu se pun în tigăi mici de o porţie (sau ulcele), deasupra se pun dovlecii şi prazul, apoi se toarnă smîntîna, se presară caşcavalul amestecat cu pesmeţi şi dau la cuptor.
Peştele se serveşte în tigăile mici (sau ulcele), presărat cu verdeaţă.
Ingrediente:
800 g fileu de peşte (batog, calcan, şalău, crap),
3-4 dovlecei,
2 fire praz,
2 linguri făină de grîu,
½ pahar ulei,
1 lingură pesmeţi măcinaţi,
1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
2 pahare de smîntînă nu prea grasă,
sare,
piper negru măcinat,
1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată.
Adăuga comentariu