Mod de preparare:
Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun într-o tigaie unsă cu unt şi presărată cu pesmeţi. Roşiile se presară cu caşcaval. Se pun la copt în cuptor. Se servesc cu smîntînă.
Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb în apa sărată, se scurg prin strecurătoare, se mărunţesc şi se prăjesc. Ceapa se taie mărunt, se prăjeşte uşor, se amestecă cu ciupercile, se adaugă verdeaţă. Toate se înăbuşă timp de 2-3 minute.
Ingrediente:
8-10 roşii,
1 lingură de unt,
1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
¾ pahar smîntînă,
sare,
1 lingură pesmeţi pisaţi,
foi de salată verde.
Pentru umplutură:
10-12 ciuperci,
3 cepe,
2 linguri unt,
1 lingură verdeaţă tăiată,
sare.
Adăuga comentariu