Mod de preparare:
Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe, se opăresc cu uncrop, se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se umplu. Roşiile se curăţă de pieliţă şi seminţe, se sărează şi se dau prin maşina de tocat. Ardeii umpluţi se prăjesc, se pun într-o oală cu fundul gros cu umplutura în sus, deasupra se pune tocătura de roşii şi se înăbuşă în cuptor. Dacă se prepară la aragaz, se adaugă şi puţin bulion de legume. Usturoiul pisat se adaugă la sfîrşit.
Prepararea umpluturii: Ceapa, morcovul, pătrunjelul, ardeiul se taie fidea scurtă şi se prăjesc în ulei. La urmă se adaugă jumătate din verdeaţă. Orezul, spălat şi uscat, se prăjeşte în unt, se amestecă cu legumele prăjite, se adaugă roşiile, curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cuburi, verdeaţa rămasă, sarea, piperul negru, pasta de ardei graşi. Se amestecă totul.
Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tăiată.
Ingrediente:
Pentru umplutură:
Adăuga comentariu