Potrivit ministrului agriculturii, Viorel Gherciu, acest lucru se întîmplă prin mai mulți factori.
”Și eu mi-am dat această întrebare până a prelua mandatul de ministru, dar cu părere de rău în ultimii 30 de ani s-au pornit mai multe procese care au dus nemijlocit la diminuarea volumului de producție agricolă, la declin, pierderea piețelor tradiționale, lipsa inputurilor de procese calitative de producere, toate acestea au dus la declin și cu părere de rău nu doar la pătrunjel și mărari, dar la un spectru mai larg de legume și alte produse”, spune Gherciu.
Totodată, acesta spune că motivul este pierderea piețelor tradiționale și reorganizarea sectorului agricol care în acest proces de reorganizare așa și nu a reușit să asigure un proces continuu de producere, așa și nu a reușit să demonstreze o competitivitate pe întreg lanț agroalimentar.
”Sarcina pe care o avem este să substituim acele importuri investind în tehnologii noi”, a explicat ministrul în cadrul emisiunii ”Cabinetul din Umbră”.
Adăuga comentariu