Astfel, la cumpărarea produselor alimentare din magazine, ANSA recomandă să urmaţi cîţiva paşi:
-verificaţi data fabricării şi termenii de valabilitate a produsului şi aspectul produsului;
-verificaţi lista ingredientelor;
-verificaţi dacă este respectată temperatura la care trebuie depozitat produsul alimentar în magazin, respectînd şi dumneavoastră această temperatură acasă;
-nu decongelaţi şi recongelaţi un produs alimentar dacă producătorul interzice această acţiune;
-nu cumpăraţi alimente din locuri neautorizate;
-produsele culinare gata pentru consum, al căror termen de valabilitate este limitat (salate, pîrjoale, prăjituri etc.) trebuie să fie insoţite de informaţie suplimentară (ora finalizării procesului tehnologic).
Alte reguli ce trebuie luate în calcul:
- Ambalaţi separat alimentele crude şi alimentele gătite cu hîrtie de aluminiu sau folie alimentară;
- Scoateţi ambalajul din plastic sau de carton doar dacă indicaţiile necesare precum data de expirare, temperatura sau modul de folosire figurează pe ambalajul care se afla în contact cu produsul;
- Nu lasăţi prea mult timp produsele refrigerate în afara frigiderului;
- Aşezaţi pe rafturi puţin mai în faţă produsele ale căror date limită pentru consum sînt mai apropiate;
- Plasaţi resturile alimentare în ambalaje ermetice şi consumaţi-le cît mai repede cu putinţă;
- Evitaţi consumul produselor culinare cu aspect exterior suspicios.
Adăuga comentariu