Plăcintele pot fi pregătite cu brânză de vaci, cu cartofi, ceapă, varză, carne etc. În Moldova se desfăşoară şi numeroase festivaluri dedicate acestui preparat culinar atât de răspândit în ţara noastră. Bucătari pricepuţi obţin noi recorduri, pregătind plăcinte gigantice.
Într-un nou infogragic, Sputnic dezvăluie secretele celor mai gustoase plăcinte, dar vine şi cu informaţii despre originea acestora.
Date curioase despre plăcinte
În 2014, Poșta Moldovei a pus în circulație mărci cu imagini ale bucatelor naționale.
Apropo, plăcinta moldovenească reprezintă o variantă simplificată a șuberecului turcesc și anume sub acest aspect este servită pînă astăzi practic în fiecare familie turcă.
* În 2009, la Universitatea Pedagogică din Chișinău a avut loc a cincea ediție a festivalului plăcintelor și sarmalelor.
* În 2014, în satul Chișcăreni, raionul Sîngerei, s-a desfășurat a patra ediție a festivalului plăcintelor și sarmalelor.
* În 2014 a fost organizat primul festival "La cuptorul cu plăcinte", în satul Șolcani, raionul Soroca.
* În 2015, în satul Năpădeni, raionul Ungheni a avut loc festivalul "La plăcinte".
Adăuga comentariu