Foto: piatacocos.ro |
Potrivit lui, carnea de găină furnizată de producătorii ucraineni este de o calitate mai proastă decît a celei produse în țară, iar din acest considerent, și costul este mai mic.
„În cadrul mai multor licitații trucate cu livrarea produselor alimentare alterate pentru instituțiile publice de învățămînt și Armata Națională, toată carnea de calitate dubioasă a fost de origine ucraineană. Importatorii de carne din țara vecină permanent cîștigă licitațiile, în mare parte datorită faptului că se importă foarte multă carne de găină injectată cu 40-50 % cu apă, ceea ce duce la micșorarea semnificativă a prețului produsului”, a anunțat Slusari.
Potrivit lui, după toate standardele, norma maximal admisibilă de umiditate pentru carnea de găina este 5%. Alexandru Slusari spune că a atenționat în repetate rînduri asupra condițiilor inegale de activitate ale producătorilor autohtoni și celor din Ucraina. În context, Slusari a anunțat că de la începutul acestui an importul de carne din Ucraina practic s-a triplat.
„Este absolut necesar de protejat producătorii autohtoni de carne cu toate metodele posibile tarifare și netarifare. Atît sub aspectul menținerii fabricilor avicole din Moldova, care asigură cîteva mii de locuri de muncă, cît și în scopul asigurării securității alimentare a statului și protejării drepturilor consumatorilor”, a adăugat Slusari.
Adăuga comentariu