Foto: admir.md |
24 de carabinieri au devenit astăzi bucătari cu acte în regulă. Asta pentru că au susținut câteva examene mai speciale, unde au pregătit bucate alese. După ce au gustat din delicii, superiorii i-au apreciat și chiar au desemnat cel mai bun bucătar.
24 de militari în termen din cadrul Trupelor de Carabinieri s-au întrecut la preparat sarmale, mămăligă şi piftie.
"Am luat găina, am decongelat-o, i-am înlăturat măruntaiele, am spălat-o bine, i-am ales penele și am pus-o la copt. I-am adăugat verdeață necesară și am îmbrobodit-o. De acasă știam cum se face, dar nu am încercat niciodată, însă mi-a reușit", a spus carabinierul bucătar, Vasile Panainte.
"De la vreo 13-14 ani găteam. Am început și eu de la un cartof prăjit, un ou prăjit, până am gătit un sos", a spus carabinierul Ion Gorlenco.
Totuși, tinerii spun că cel mai mult le place să mănânce cartofi prăjiți, pentru că se pregătesc uşor:
"Mai ușor se gătesc și mai repede. Și nu mori de foame."
Superiorii militarilor au fost cei care au gustat bucatele şi le-au apreciat. Aceştia au desemnat cel mai bun bucătar. Drept recompensă, câștigătorul va participa la o emisiune televizată.
"De mic copil mi-a plăcut să gătesc mereu. Mama la sărbători când gătea ceva o ajutam. Îmi plăcea să mai tai o ceapă. Am pregătit carne de găină prăjită cu sos de ciuperci", a spus carabinierul Andrei Țântaru
Pentru a obține diploma de bucătar, cei 24 de carabinieri au frecventat un curs de instruire, care a durat 18 zile.
Adăuga comentariu