Într-adevăr, lucrurile stau exact așa, pentru că și nutriționiștii ne informează că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.
Însă ne influențează starea de sănătate și calitatea zilei nu doar cantitatea de bucate pe care o consumăm la dejun (care de altfel trebuie să fie mare), ci și tipul bucatelor. Astfel, nutriționiștii au împărțit alimentele pe care le servim de obicei dimineața în două categorii: cele bune pentru consum și cele rele.
Iată ce trebuie să mîncăm dimineața conform nutriționiștilor:
Ouă – bogate în proteine și nutrienți. Cu ajutorul lor ne putem menține energici toată ziua.
Pepene roșu – conține apă și mult zahăr, susținînd activitatea cardiacă și musculară.
Cereale – bogate în carbohidrați, o sursă importantă de energie.
Afine – conțin zinc, fapt care ne ajută să nu obosim repede.
Porumb – la fel bogat în carbohidrați și zaharuri ușor asimilabile.
Miere – practic o sursă curată de energie, în plus face bine la tot organismul.
Hrișcă – conține mult fier și se digeră ușor, astfel încît nu avem senzații de greutate la stomac de-a lungul zilei.
Nuci – încă o sursă importantă de zinc și grăsimi ne-nocive.
Ce NU trebuie să mîncăm dimineața:
Citrice – au o aciditate sporită iar consumate dimineața fac rău la stomac.
Alimente iuți – pe nemîncate, afectează sever mucoasa stomacului.
Sucuri acidulate – ele se transformă în stomac în acid, fapt care poate provoca arsuri și gastrită.
Verdețuri – consumate dimineața, provoacă balonare și flatulență.
Roșii – conțin acid tiranic care irită stomacul.
Pere – afectează pe nemîncate microflora stomacului.
Adăuga comentariu