Prezenţa E.coli în apa de îmbăiere reprezintă un parametru de calitate a apei obligatoriu pentru a fi monitorizat, valorile determinate prin analize de laborator raportîndu-se la criteriile de calitate ale apei: pînă în 250 cfu/100 ml pentru calitate excelentă pînă la 500 cfu /100 ml pentru calitate bună peste 500 cfu/100 ml pentru calitate satisfăcătoare.
În cadrul monitorizării zonelor de îmbăiere de pe litoralul Mării Negre din România, valorile indicatorului microbiologic E.coli analizat au prezentat creşteri sporadice peste norma stabilită.
„Aceste creşteri nu au fost constante şi nu se încadrează în «situaţie anormală» şi nici în situaţia de «poluare pe termen scurt», pentru că valorile din ziua următoare creşterii s-au încadrat în valori normale, spun specialiștii, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.
Medicii recomandă turiștilor să nu stea cu capul sub apă pentru a evita aventuale îmbolnăviri, iar după ce au fost în apa mării să facă neapărat duș.
Adăuga comentariu