Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Cele mai multe vitamine conțin legumele și fructele verzi

15 dec. 2018,, 05:00   Externe
3604 0

Pentru o alimentare corectă și echilibrată medicii recomandă consumul cotidian al legumelor și fructelor verzi. Produsele de această culoare, conțin multe vitamine şi substanţe minerale folositoare pentru sănătate.


În primul rînd medicii recomandă să acorde atenţie avocado – o sursă importantă de grăsimi mononesaturate, care ajută la scăderea colesterolului din sînge, conține vitamina E și antioxidantul natural, luteina, care îmbunătăţeşte vederea.

Broccoli este deosebit de bogat în substanțe nutritive, inclusiv sulforaphan şi indoli, prevenind dezvoltarea cancerului.

Varza de Bruxelles, de asemenea, datorită componentelor sale, luptă împotriva cancerului, conţine o cantitate mare de vitamina C și este o sursă bună de acid folic, vitamina A şi potasiu. Biologii adaugă că și varza simplă abundă în vitaminele K, C și beta-caroten și conține puține calorii, deaceea ar trebui să fie inclusă în lista produselor necesare.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?