Cu puțină bunăvoința, am putea însă să evităm să ne îngrășam în această perioada.
Că să nu riști să fii nevoită să îți schimbi toată garderoba după Sărbători, ai nevoia de un strop de determinare și de cîteva reguli pe care să le respecți. Iată cum și ce ar trebui să mănînci între Craciuns și Revelion că să nu te îngrași:
Moderația este cheia
În primul rînd, nu mînca de toate la o singură masă. Cîte puțin din fiecare e suficient. Nu te obligă nimeni să mănînci și piftie, și sarmale și friptură odată. Împarte bunătățile așa încît să savurezi la fiecare masă cîte ceva. În plus, asigura-te că ai multe legume pentru salate, astfel încît să îți completezi masă.
Nu sări peste micul dejun
E foarte important că în această perioada să iei și micul dejun. Poți, spre exemplu, să mănînci dimineață o feliuță de tobă sau de lebăr ori de caltaboș, iar la prînz să sări peste aperitiv. În plus, îți va crea și senzația de sățietate, astfel că nu vei mai ajunge să mănînci foarte mult la o singură masă.
Nu te repezi în dulciuri
Cozonacul proaspăt îți face cu siguranță cu ochiul. La fel și turtă dulce sau prăjiturile delicioase preparate de mama. Cel mai bine ar fi să alegi cea mai bună prăjitură din „oferta” și să te rezumi la un singur fel de deșert. Nu gustă din toate cîte puțîn pentru că vei ajunge să mănînci pe săturate și îți va părea rău mai tîrziu.
Restabilește echilibrul între Crăciun și Revelion
De obicei, sîntem tentați să luăm drept un tot perioada care începe din Ajunul Crăciunului pînă după Anul Nou și uneori chiar pînă la Sfîntul Ion, pe 7 ianuarie. De aceea și sînt șanse mari să ne îngrășam. Totuși, nutriționiștii ne sfătuiesc să împărțim în cel puțîn două acest interval. Carnea de pui la grătar sau cea de curcan înăbușită la cuptor, fără ulei, dar cu legume din abundență nu va atentă la silueta ta, întrucît aportul caloric este aproape nesemnificativ.
Adăuga comentariu