- Zeama este o supă tradițională moldovenească. De obicei, ea constă din bulion de găină de casă preparat dintr-o găină de dimensiuni mai mici, apă, tăiței subțiri de casă și diferite legume și ierburi tocate mărunt, relatează bloknot-moldova.
Supa conține de obicei morcovi, ceapă, ardei dulci, praz, tomate și cartofi și este de obicei condimentată cu piper, sare și o mînă de ierburi aromate precum pătrunjel, mărar sau frunze de țelină.În mod tradițional, bulionul se face acru prin adăugarea de borș acru, suc de lămîie sau moare de varză, se spune în descriere pe site-ul sus-menționat.
Menționăm că pe primul loc în clasamentul mondial s-a clasat supa japoneză numită Tonkotsu ramen.
Pe locul doi se află supa tradițională poloneză Zurek, iar pe locul trei – supa turcească Mercimek Corbasi. în Din top 5 mai fac parte și supa indoneziană Ravon și Sopa de Lima din Mexic.
Mai multe informații despre bucătăria moldovenească le găsiți pe moldovenii.md
Adăuga comentariu