La produsele vegetale, preţurile producătorului s-au micșorat în medie cu 7,7%. Mai esenţial au scăzut preţurile la fructe și pomușoare de cultură – cu 33,5% (fructe săminţoase - cu 36,8%, fructe sîmburoase - cu 23,2%, pomușoare – cu 27,6%), sfeclă de zahăr – cu 22,4%, struguri – cu 16,6%, leguminoase pentru boabe – cu 14,3%.
Totodată, au crescut preţurile de vînzare la legume de cîmp– cu 28,7% (din ele la bostani – cu 92,3%, varză - cu 79,8%, ceapă uscată – cu 54,6%, morcov – cu 42,0%, tomate – 41,4%, sfeclă de masă – cu 22,9%), culturile cerealiere (fără leguminoase boabe ) – cu 10,7% (din ele, la secară – cu 35,3%, orz – cu 16,4%, grîu (excluzînd seminţe de soi) – cu 10,2%).
La produsele animaliere, preţurile medii ale producătorului s-au diminuat cu 6,8%. Аu scăzut preţurile la ouă alimentare – cu 12,2%, vite şi păsări (în masă vie) – cu 6,5% (din ele la ovine și caprine – cu 11,8%, păsări – cu 11,3%, porcine – cu 4,9%). Totodată, au crescut preţurile de vînzare la bovine (în masă vie) – cu 16,9%, iar preţurile la lapte s-au majorat nesemnificativ - cu 0,6%.
Adăuga comentariu