,,De ce nu au scăzut prețurile în HoReCa cînd TVA-ul s-a micșorat de la 20% la 10%?Această întrebare a fost cel mai des repetată ca argument, cînd noi, cei din HoReCa ne luptam ca TVA-ul pentru acest domeniu să rămînă la 10%. Lucru pe care îl consider foarte bun și corect”, se întreabă omul de afaceri Dumitru Cebotarescu.
Totodată, Cebotarescu a venit cu mai multe explicații la acest subiect.,,TVA-ul de 10% nu se aplică la băuturi alcoolice și tutun, 25% din încasările pe care le face orice local, sînt anume din băuturi alcoolice și tutun. Deci, au rămas 75% din încasări, la care s-ar aplica 10% TVA. Adică, toate aceste încasări ar însemna 7,5%. Deci, de la 10% am ajuns la 7,5%. Unde s-au dus aceste 7,5%?! De ce nu am scăzut măcar cu atîtea procente prețurile, o să vă întrebați din nou”, a precizat omul de afaceri.
Potrivit datelor oferite de Dumitru Cebotarescu, în 2018, inflația a fost aproximativ de 5%.
După cum spune Dumitru Cebotarescu, conform ,,cifrelor care le-a oferit Ministrul Finanțelor, impozitele pe salariile din domeniu HoReCa au crescut cu 30%”.
Adăuga comentariu