În plină vară, alimentele se coc pe asfaltul din centrul orașului iar medicii trag un serios semnal de alarmă și avertizează că pericolul de imbolnăvire este extrem de mare.
Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) atenţionează că alimentele trebuie cumpărate doar din locuri autorizate unde pot fi păstrate în condiţii corespunzătoare de igienă.
„Prima recomandare este ca consumatorii să procure produse alimentare doar din unităţi autorizate, fiindcă în acestea se respectă normele sanitare, veterinare de igienă atît speciale, cît şi generale. Trebuie să fim atenți și la ambalajul, eticheta şi marcarea produselor alimentare”, spune Afanasii Tarlev, director general adjunct, ANSA.„Să atragem atenţia la acele produse cu termen scurt. Dacă noi, spre exemplu, am cumpărat lactate la amiază şi punem în portbagajul maşinii şi aceasta a stat la soare, posibil ca ele deja să se altereze”, spune și medicul nutriționist, Sergiu Munteanu, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.
Canicula şi alimentele perisabile reprezintă una dintre cele mai periculoase combinaţii în sezonul cald. Cele mai riscante alimente sînt carnea, mezelurile, ouăle, lactatele și peștele.
Sub acţiunea arşiţei şi a umezelii specifice acestui sezon, se creează mediul perfect pentru înmulţirea unor microorganisme periculoase, precum bacterii, virusuri, paraziţi ce provoacă toxinfecții alimentare extrem de grave.
Adăuga comentariu