Bucătarul și coproprietarul Rene Redzepi a anunțat într-un clip de pe Instagram că restaurantul va începe un nou capitol.
„Pentru a continua să fim NOMA, trebuie să ne schimbăm. Noma, așa cum îl cunoașteți, se închide în timp ce începem un nou capitol. Noma 3.0. ”
Restaurantul, care este specializat în bucătăria nordică nordică, s-a deschis în anul 2003. În 2025 va fi transformat într-un nou concept, va deveni un laborator gigantic, axat pe inovare alimentară și dezvoltării noilor arome. Aceasta nu este prima dată cînd restaurantul se închide și își schimbă conceptul. În 2016 s-a închis și s-a redeschis în 2018.
Noma are trei stele Michelin și o stea Michelin Green, care este acordată restaurantelor care practică sustenabilitatea. Restaurantul a fost votat cel mai bun restaurant din lume în 2010, 2011, 2012 și 2014 și 2021 pe lista World’s 50 Best Restaurants (Cele mai bune 50 restaurante ale lumii).
Anul trecut, restaurantul a lansat Proiectele Noma, o serie de noi inițiative, printre care și programe de protejarea mediului.
Anunțînd rebrandingul, Redzepi a spus că va continua să călătorească pentru a învăța. El a spus că „a fi un restaurant nu ne va mai defini”, dar, în schimb, „o mare parte din timpul nostru va fi dedicat explorării de noi proiecte și dezvoltării multor alte idei și produse ”.
Adăuga comentariu